Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός», Αριθμός Φύλλου 58, Αύγουστος 2011





   Κυκλοφόρησε το φύλλο 58 της μηνιαίας εφημερίδας «Κυπριακός Ελληνισμός». Το ολιγοσέλιδο έντυπο εκδίδεται από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Αθήνας (Ε.Π.Ο.Κ.), κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη.
   Η ύλη του περιλαμβάνει:
-         Διαμαρτυρία για την προβολή της τουρκικής σειράς ΕΖΕΛ προς το τηλεοπτικό κανάλι Αντέννα. Πρόκειται για μια σειρά που γυρίστηκε στα κατεχόμενα και αιματοβαμμένα εδάφη της Κύπρου και η οποία στην κυριολεξία προβάλλει τις περιουσίες, που άρπαξαν οι Τούρκοι με τη βία από τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής γης.
-         Άρθρο του Λοίζου Πουργαρίδη σχετικά με τη βοήθεια που πρόσφερε ο Καντάφι στον Αττίλα.
-         Επιστολή της κας Αντιγόνης Παπαδοπούλου προς το Εκτελεστικό Γραφείο του δημοκρατικού κόμματος.
-         Δύο ποιήματα αφιερώματα στην ηρωική γη από τον Ιωάννη Παναγάκο, Ανχη (ΠΖ) ε.α- Δάσκαλο Σκακιού- Λογοτέχνη.
-         Παρουσιάζεται η συνέντευξη του Ιστορικού Οικονομίας, Albrecht Ritschl στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία χαρακτηρίζεται ως «βασίλισσα των χρεών του 20 αιώνα».
-         Άρθρο του Κώστα Ράπτη με τίτλο: «Λίβανος εναντίον Κύπρου-Ισραήλ για ΑΟΖ».
-         Άρθρο, στο οποίο αναπτύσσονται οι απόψεις και εκτίθενται όλες οι παράμετροι σχετικά με το πως επιδίωκαν να τιμωρήσουν την Κύπρο οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη μετά το «όχι» στο σχέδιο Ανάν.
-         Ο Ανδρέας Λαζάρου γράφει για τον Άγιο Σπυρίδωνα τον θαυματουργό.
   Η ύλη της εφημερίδας κλείνει με την ανακοίνωση των χρηματικών βραβείων και των δώρων, που θα αποδοθούν στους βραβευθέντες του Γ΄ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Ε.Π.Ο.Κ., αφού προηγουμένως γίνει η αξιολόγηση των υποβληθέντων κειμένων. Αναφέρονται επίσης, οι αντίστοιχοι χορηγοί. Στις «επιστολές από φίλους μας…», στο παρόν φύλλο παρουσιάζεται η επιστολή του Μιλτιάδη Ντόβα, Εκπαιδευτικού- Λογοτέχνη προς τον εκδότη του εντύπου κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη.
   Η εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός» έχει πλέον δημιουργήσει στους αναγνώστες του την εικόνα ενός προσεγμένου, μάχιμου εντύπου, με αιχμή έκφρασης την Κύπρο. Συντελεστές της ανοδικής προόδου αυτού αποτελούν οι απανταχού διασκορπισμένοι πρόσφυγες, όλοι οι Κύπριοι και οι φίλοι αυτών, που αγωνίζονται με ειρηνικά μέσα εναντίον της τουρκικής κατοχής, επιθυμώντας διακαώς να δουν κάποτε την Κύπρο ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου