Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από το περιοδικό «ΝΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ»


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Συντροφικότητα»

Η «Νέα Αριάδνη» προκηρύσσει λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης, διηγήματος και μικρού δοκιμίου (μέχρι 3 σελίδες Α4) με θέμα «Συντροφικότητα». Μπορείτε να λάβετε μέρος με όλα τα είδη.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός (χωρίς ψευδώνυμο). Τα κείμενα να αποσταλούν στη «Νέα Αριάδνη», Τ.Θ.  67217, Τ.Κ.  15102,  Μελίσσια, με την ένδειξη στο φάκελο: «Για το διαγωνισμό». Θα κριθούν: 1) από επιτροπή, 2) από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Προθεσμία μέχρι 10-12-2012. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με 1α, 2α, 3α βραβεία και επαίνους θα γίνει σε επίσημη τελετή και με πανηγυρικό χαρακτήρα για να καλωσορίσουμε τον καινούργιο χρόνο.

Τα βραβευμένα κείμενα θα δημοσιευτούν στη «Νέα Αριάδνη» και στην ιστοσελίδα, που ετοιμάζουμε.


Περιοδικό «ΝΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ»

Τ.Θ.  67217
Τ.Κ.  15102
Μελίσσια

Τηλ:  2103606406  &  2103606407  &  2108041436

21 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα πρέπει να γράψουμε εμείς τα κείμενα(με στυλό, μολύβι κτλ) ή να είναι μέσω του υπολογιστή; Και αν ισχύει το τελευταίο: σε τι είδους γραμματοσειρά να είναι και σε πόσες λέξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έχω πληρέστερη ενημέρωση πέρα από την ανακοίνωση του διαγωνισμού, σας λέω με κάθε σιγουριά πως τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα σε υπολογιστή. Συνήθως χρησιμοποιείται η Times New Roman 12 αλλά και αν χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη όπως Arial 12, δεν νομίζω πως θα έχετε πρόβλημα. Οι λέξεις δεν παίζουν κανένα ρόλο απ' ό,τι φαίνεται στην ανακοίνωση, μόνο οι σελίδες (μέχρι 3).

      Διαγραφή
  2. Τελικά τι απέγινε με αυτόν τον διαγωνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυστέρησε λίγο. Πάντως αν συμμετείχατε, θα σας σταλούν τα κείμενα των υπολοίπων συμμετεχόντων στην κατηγορία που διαγωνίζεστε, για να τα κρίνετε.

      Διαγραφή
    2. Τι απέγινε με το διαγωνισμό; Αν και συμμετείχα ουδέποτε μου έστειλαν τα κείμενα των υπολοίπων συμμετεχόντων για να τα κρίνω.

      Διαγραφή
    3. Την ίδια απορία έχω κι εγώ αγαπητέ φίλε ή φίλη. Έχω πολύ καιρό να μιλήσω με τη διευθύντρια του περιοδικού κ. Καίτη Λειβαδά και την τελευταία φορά που μίλησα μαζί της, μου είχε πει πως θα μ' ενημέρωνε σχετικά σύντομα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας κύριε Ζαράρη. Τόνια ονομάζομαι. Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατί τόση ταλαιπωρία απέναντι στους συμμετέχοντες. Ευελπιστώ να έχουμε σύντομα νεότερα.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή Τόνια, σήμερα μίλησα με την κυρία Λειβαδά για να λύσω όλες τις απορίες που έχουμε. Πράγματι, ο διαγωνισμός καθυστέρησε αρκετά -μου είπε- λόγω διάφορων συμβάντων. Στην ερώτησή μου αν θα σταλούν τελικά τα διαγωνισθέντα έργα στους συμμετέχοντες για να τα κρίνουν οι ίδιοι, μου απάντησε: "ναι, θα τα στείλουμε". Σημείωσε το τηλέφωνό μου για να με ενημερώσει σύντομα πότε ακριβώς θα σταλούν τα έργα και γενικά για όποια εξέλιξη υπάρξει σχετικά με τον διαγωνισμό.

      Φιλικά
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ πραγματικά κύριε Ζαράρη για το χρόνο που σπαταλήσατε για μένα. Είστε πολύ καλός!! Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε νεώτερα από το διαγωνισμό!

      Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    7. Να είστε καλά! Δεν θεωρώ όμως σπατάλη χρόνου την ενημέρωση σχετικά με τους διαγωνισμούς. Όποτε έχω νέα θα σας απαντήσω εδώ και πάλι.

      Καλό βράδυ και σε σας!

      Διαγραφή
  3. κύριε Ζαράρη καλημέρα. Γνωρίζετε μήπως αν το ωδείο Φουντούλη έχει προκυρήξει 8ο διαγωνισμό ποίησης? Γιατί έχει καθυστερήσει αρκετά.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κυρία Μακρή, συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μου. Στο σάιτ του Ωδείου που κοίταξα προχθές δεν έχει αναρτήσει ο Φουντούλης την καινούργια προκήρυξη. Ίσως καθυστερήσει λίγο. Καλό σας απόγευμα.

      Διαγραφή
  4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΝΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
    «ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ»

    Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2012

    1) ποίησης 2) πεζογραφήματος (διήγημα, αφήγηση, στοχασμοί, πεζοτράγουδο) και 3) δοκιμίου

    Έλαβαν μέρος 75 (εβδομήντα πέντε) ποιητές, πεζογράφοι και δοκιμιογράφοι. Ορισμένοι συμμετέχουν με δύο ή και με τα τρία λογοτεχνικά είδη. Διαγωνίζονται 53 ποιήματα, 20 πεζογραφήματα, 10 δοκίμια.
    Η Επιτροπή του Διαγωνισμού έχει αριθμήσει κάθε κείμενο με ένα τυχαίο αριθμό από το 1 μέχρι το 100 ενδεικτικά, χωρίς κατάταξη, για τη δική σας επιλογή: ο αριθμός απλώς θα σας βοηθήσει να υποδείξετε ποια κείμενα προτείνετε για τη βράβευση.
    Οι ποιητές θα βραβεύσετε 15 ποιήματα, οι πεζογράφοι 6 πεζά και οι δοκιμιογράφοι 4 δοκίμια (συμπεριλαμβάνοντας και το δικό σας κείμενο) χωρίς προτεραιότητα, ως εξής: βραβεύω τα ποιήματα (διηγήματα, δοκίμια) με τους τάδε αριθμούς… Oι αριθμοί να διαχωρίζονται μεταξύ τους με μία παύλα.
    Παρακαλείσθε να έχετε στείλει τα αποτελέσματα μέχρι την 31η Μαϊου στο e-mail: kyratsokara@gmail.com με την ένδειξη: Για την Κριτική Επιτροπή του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Συντροφικότητα».


    Σημ.: Η ΝΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σχεδιάζει για το προσεχές μέλλον μία συστηματική δραστηριότητα στον τομέα των διαγωνισμών, με σκοπό να αναδειχθούν οι διαφορές ανάμεσα στα είδη της λογοτεχνίας, π.χ. το διήγημα να βραβεύεται με διαφορετικά κριτήρια από ένα πεζό με φιλοσοφικούς στοχασμούς κ.ο.κ.
    Στον παρόντα διαγωνισμό πάντως, η Κριτική Επιτροπή θα αποφασίσει με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα γενικώς και θα συνυπολογιστεί με ακρίβεια η δική σας κρίση για τα τελικά αποτελέσματα.
    Για την απονομή των βραβείων που θα γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα, με κάθε επισημότητα, θα ειδοποιηθείτε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη, αλλά τα κείμενα πού θα τα βρούμε για να τα αξιολογήσουμε; Δεν έχει σταλεί κάποιο email στους διαγωνιζόμενους, ούτε γνωρίζω την ύπαρξη κάποιας σχετικής ιστοσελίδας, όπου μπορούν να αναρτηθούν.

    Κατερίνα Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή φίλη καλησπέρα σας, το προηγούμενο σχόλιο μού ήρθε στο ιμέιλ και περιμένω τα κείμενα να έρθουν ταχυδρομικώς, τα οποία θα φτάσουν και σε σας όπως και σε όλους τους διαγωνιζόμενους, γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όπως γράφει η ανακοίνωση: Παρακαλείσθε να έχετε στείλει τα αποτελέσματα μέχρι την 31η Μαϊου στο e-mail: kyratsokara@gmail.com με την ένδειξη: Για την Κριτική Επιτροπή του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Συντροφικότητα».

    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ πολύ. Κι εγώ γι' αυτό ανησυχώ γιατί 15 μέρες έχουν μείνει και δεν έχει έρθει ακόμη κάτι.

    Κατερίνα Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας, να είστε καλά και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

      Διαγραφή
  8. Θα μπορούσατε κάποια στιγμή να δημοσιοποιήσετε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για εμάς που είμαστε εκτός Αθηνών και δεν παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα τα έχουμε στα "χέρια" μας, θα δημοσιοποιηθούν. Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή