Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ, 24/8/2013



Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη, ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ», σε συνεργασία με το νεοσύστατο Μουσικό Σύλλογο της Νέας Αγχιάλου «Ρωμανός ο Μελωδός», θα παρουσιάσει στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νέας Αγχιάλου ένα μουσικό αφήγημα με τον Κώστα Γανωτή αφιερωμένο στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή.

Η μουσική αυτή παράσταση εντάσσεται στις δραστηριότητες των δύο Συλλόγων που αναπτύσσουν και ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες, συντονίζουν και παρακινούν καθετί που αγγίζει τον άνθρωπο, προάγει τον πολιτισμό και ευνοεί τις συνθήκες για δημιουργία και ανάπτυξη, και σκοπό έχει να αποδώσει τη δέουσα τιμή στον μεγάλο Έλληνα ποιητή....

Η διεθνής απήχηση της ποίησης του Κ.Π. Καβάφη, όπως πιστοποιείται από τις πολλαπλές μεταφράσεις του έργου του σε ξένες γλώσσες, καθιστά το μεγάλο έργο όχι μόνο εθνική, αλλά και παγκόσμια κληρονομιά, ακολουθώντας την ιστορική διαδρομή και συνεισφορά του ελληνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω μουσική παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και στόχο έχει να παρουσιαστεί σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Σε αυτή, λοιπόν, τη σημαντική και με διεθνή εμβέλεια πρωτοβουλία, ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ» και ο Μουσικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου «Ρωμανός ο Μελωδός» καλούν τους Αγχιαλίτες αλλά και τους φίλους της ποιοτικής μουσικής και πολιτιστικής δημιουργίας να παραστούν το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 στις 21:00 στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νέας Αγχιάλου, στο κέντρο της πόλης για μια αισθητική και πνευματική ανάταση ενάντια στις δυσκολίες της εποχής μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου