Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ένα πνευματικό απόγευμα στην Μητροπολιτική κατασκήνωση Καλλιράχης Θάσου με την Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου

Την Εκκλησιαστική κατασκήνωση Καλλιράχης Θάσου, επισκέφθηκε η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου και συνομίλησε με τα 85 !! παιδιά (ηλικίας 8  έως και 18),  τα οποία όλο παλμό ενέργεια και ζωντάνια την  υποδέχθηκαν μαζί με τον πνευματικό τους πατέρα Χερουβίμ και τους ομαδάρχες.
Μετά το πέρας της συζήτησης, επικράτησε ενθουσιασμός και συγκίνηση ανάμεσα στην διδάσκουσα και στους διδασκόμενους μαθητές, οι οποίοι επικοινώνησαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία  και οι ψυχές πλημμύρισαν με τέρψη και αγαλλίαση, τα παιδιά ζήτησαν από την κυρία Ανδρομάχη να τα ξαναεπισκεφτεί.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκκλησιαστική κατασκήνωση Καλλιράχης Θάσου βρίσκεται σε ένα μοναδικά σε θέα τοπίο ανάμεσα σε πεύκα και θάλασσα και φιλοξενεί κυριολεκτικά εις δόξαν Θεού 85 παιδιά , παρά την δυσκολία των εποχών αποδεικνύοντας ότι το έργο της εκκλησίας είναι και ουσιαστικό και μεγάλο και υπαρκτό, αλλά κυρίως αθόρυβο!
Από βάθους καρδίας, θα ήθελα να συγχαρώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλλίπων Νεαπόλεως και Θάσου κύριον κύριον Προκόπιο για το σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και δεκαετίες με την εν λόγω κατασκήνωση και να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία που μου έδωσε  να ανταμώσω με αυτά τα υπέροχα παιδιά και στο λίγο της διδακτικής ώρας να οικοδομήσω το πολύ!

Η συνάντηση μας ήταν πραγματικά μια πνευματική συνάντηση, η οποία μας ωφέλησε όλους μας. Ευχαριστώ και τον Πατέρα Χερουβίμ για την ωραία φιλοξενία αλλά και για την ξενάγηση που μου έκανε στις άρτιες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, η οποία αποτελεί μια όαση Ανθρωπιάς και χριστιανικής Αλληλεγγύης στις δύσκολες μέρες μας.

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου