Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«ΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ», ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, 1:00 μ.μ., ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ.


Η ΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ και ο ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΟΣ σε μια εκ βαθέων ποιητική στιχομυθία απαγγέλλουν ποιήματά τους με θέμα τον Έρωτα. Παρουσιάζει και απαγγέλλει η ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ, διδάκτωρ Νεοελληνικής φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας.

Η Γιώτα Αργυροπούλου γεννήθηκε στους Κωνσταντίνους Μεσσηνίας, σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Ζει στην Καλαμάτα. Ανέκδοτα ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και κάποια έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά και στα ουγγρικά. Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Γιώργου Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή ποιημάτων της «Διηγήματα».

Ο Γιώργος Σπανός γεννήθηκε στη Μεσσηνία. Σπούδασε οικονομικά και συνεχίζει σπουδές μουσικής. Ζει στην Αθήνα και διδάσκει στο μουσικό σχολείο Αλίμου. Έγραψε στίχους τραγουδιών για τις ανάγκες, κυρίως, θεατρικών παραστάσεων. Ποιήματά του, μελέτες και κριτικές ποίησης έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Ο Θάνος Πάσχος γεννήθηκε στην Πετρούπολη. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας και υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ο «Έρως Ονειρευόμενος» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει. Διατηρεί ένα προσωπικό ιστότοπο http://tha.pblogs.gr/

Η Ανθούλα Δανιήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μετεκπαιδεύτηκε στη ΣΕΛΜΕ και πήρε Διδακτορικό Δίπλωμα στην Νεοελληνική Φιλολογία. Υπηρέτησε στη δημόσια Εκπαίδευση και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπου ασχολήθηκε με την επιμέλεια και έκδοση του παιδικού περιοδικού «Αερόστατο» το οποίο απευθύνεται στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού. Συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία για την ενημέρωση συναδέλφων σε θέματα που αφορούν το μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Συνεργάστηκε, επίσης, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τη συγγραφή των βιβλίων Έκφραση- Έκθεση Γ' Λυκείου (ομάδα Νίκου Γρηγοριάδη) και Έκθεση Ιδεών - Λόγος Δημιουργικός (επίβλεψη Γιώργου Μπαμπινιώτη). Ήταν μέλος κριτικών επιτροπών για βιβλία Λογοτεχνίας και Γλώσσας. Ταξίδεψε για εκπαιδευτικούς λόγους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, στο Μπουρούντι και στις Βρυξέλλες. Δίδαξε Γλώσσα- Έκφραση και Λογοτεχνία σε πολλά επιμορφωτικά κέντρα (Αθήνα, Πειραιά, Μυτιλήνη, Κυκλάδες κ.ά). Έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει εκδώσει βιβλία για τους ποιητές Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη καθώς και μελέτες για την ποίηση και την πεζογραφία, γενικά. Άρθρα της, μελέτες και βιβλιοκρισίες δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
Η ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΟΛΙΑ ΝΤΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, τραγούδι και κιθάρα θα μας ταξιδέψουν στην ποίηση του Νερούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου