Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή - Δελτίο Τύπου.

 
Στο Βόλο, Κυριακή 10 Νοέμβρη 2013- 20:00, στον Πολυχώρο Τέχνης (Αντωνοπούλου 17).

100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή - Δελτίο Τύπου

Το μαζικό κίνημα των ποιητών διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά πάνω από 400 παγκόσμιες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 90 χώρες, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Επιπλέον, οι δραστηριότητες στις εκδηλώσεις εμπ
λουτίζονται και με τη συμμετοχή μουσικών, ζωγράφων, φωτογράφων, ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών.
Μέσα από το κίνημα των 100 Χιλιάδων Ποιητών για την Αλλαγή, δίνεται η ευκαιρία στις παγκόσμιες κοινότητες μέσω της ποίησης και της τέχνης να υψώσουν τη φωνή τους σε θέματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, ο αναλφαβητισμός, η ισότητα των φύλων, ο ρατσισμός και η λογοκρισία, μέσα από απαγγελίες, διαλέξεις, εργαστήρια, συναυλίες, παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες .
Για το 2013 οι παγκόσμιες εκδηλώσεις ξεκινούν στις 28 Σεπτέμβρη και θα συνεχιστούν μες στη διάρκεια του έτους.
Στο Βόλο, έπειτα από 2 συνεχείς χρονιές πετυχημένων εκδηλώσεων με μεγάλη πανελλήνια συμμετοχή καλλιτεχνών από όλους τους χώρους, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και φέτος και ξεκινούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στις 20:00 στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17).
Παρακαλώ οι ενδιαφερόμενοι ποιητές, καλλιτέχνες και εθελοντές να αποστείλετε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : nananestoros@hotmail.gr ή demigk@yahoo.gr

Τα ντοκουμέντα από τις παγκόσμιες εκδηλώσεις αρχειοθετούνται στο πρόγραμμα ψηφιακής αρχειοθέτησης LOCKSS και διατηρούνται στο Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια, το οποίo έχει αναγνωρίσει τους «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» ως ιστορικό γεγονός, τη μεγαλύτερη ανάγνωση ποίησης στην ιστορία.

Ο ιδρυτής του γεγονότος αυτού, Michael Rothenberg, είναι ευρέως γνωστός ποιητής, στιχουργός, εκδότης του on-line λογοτεχνικού περιοδικού Bigbridge.org και ακτιβιστής για το περιβάλλον με έδρα την Βόρεια Καλιφόρνια.

Περισσότερες πληροφορίες :
http://www.100TPC.org/
Βόλος, Υπεύθυνη διοργανώτρια: Nana Nestoros και Δήμητρα Γκοτοσοπούλου
Επικοινωνία/ Δηλώσεις συμμετοχής: nananestoros@hotmail.gr & demigk@yahoo.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας!

    Η εκδήλωση των 100 Χιλιάδων Ποιητών για την Αλλαγή θα γίνει και φέτος στις 10 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης (Αντωνοπούλου 17).
    Οι συμμετέχοντες ποιητές θα πρέπει να στείλουν το ονοματεπώνυμο τους και τον τίτλο του ποιήματος με το οποίο θα συμμετάσχουν και όσοι απαγγείλουν θα πρέπει να βρίσκονται στην εκδήλωση με εκτυπωμένα τα ποιήματά τους μιάμισι ώρα πριν ξεκινήσει, δηλαδή στις 18:30.

    Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην εκδήλωση!


    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 6951260499

    Φιλικά,
    Δήμητρα Γκοτοσοπούλου & Νανά Νέστορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή