ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ
ΘΑ ΙΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ
ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑ ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ
ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ
ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ
Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ



Πριν από λίγες μέρες στις 25/10/2013 το σχολείο μας γιόρτασε το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στους Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς και τιμήσαμε όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας.  Σήμερα συγκεντρωθήκαμε πάλι για να γιορτάσουμε ένα άλλο μεγάλο ΟΧΙ.  Το ΟΧΙ του Πολυτεχνείου.  Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές του ΓΕΛ. Ν. Αγχιάλου τίμησαν και φέτος την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου , μια εκδήλωση που έγινε στο Λύκειο μας τιμώντας το ΟΧΙ των Ελλήνων φοιτητών απέναντι στην έλλειψη ελευθερίας και δημοκρατίας εξαιτίας της 7χρονης τυραννίας της χούντας των συνταγματαρχών.  Μέσα από το χρονικό του Πολυτεχνείου ήρθαμε πιο κοντά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Νοέμβρη του 1973.  Μέσα από ποιήματα και πεζά όλοι οι παρευρισκόμενοι φέραμε στη μνήμη πως οι αγώνες εκείνης της εποχής δεν πήγαν χαμένοι και πως η απόκτηση της ελευθερίας, η διεκδίκηση της παιδείας, η ζωή με αξιοπρέπεια πρέπει να εμπνέει και τους αγώνες του σήμερα.
Επίσης, τα τραγούδια και οι ήχοι μουσικής από τη χορωδία του σχολείου μας θύμισαν πως τα ιδανικά ψωμί, παιδεία, ελευθερία είναι διεκδικήσεις διαχρονικές.
Την εκδήλωση οργάνωσε η φιλόλογος καθηγήτρια κα.  Μπαλλούς Αντωνία.  Στο κλείσιμο της γιορτής το μαθητικό συγκρότημα του σχολείου μας, με τον Απόστολο Κολώνη, Αντώνη Κουρκουβάρη, τον Βασίλη Ερρινάκη και τη Σοφία Αθανασαράκη, εκτέλεσε ροκ τραγούδια με επιτυχία.  Ήταν μια εκδήλωση με παλμό και συγκίνηση για όλους τους παρευρισκόμενους.