Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

                                                       22 Ιουνίου 2014
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
Email: gtavelis@gmail.com
( 2428076904 – 6974181937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση των Τμημάτων Ζούμπα και Δημιουργικής Απασχόλησης
Του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου



Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των Τμημάτων Ζούμπα και της Δημιουργικής Απασχόλησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε καλοκαιρινή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Νέας Αγχιάλου.
Ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, Γιώργος Ταβέλης, χαιρετίζοντας μίλησε για την επιτυχία των τμημάτων που βασίστηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ παιδιών, γονιών, εκπαιδευτών, δήμου και της τοπικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα τμήματα Ζούμπα με τη συμμετοχή των παιδιών σε χορογραφίες της Γυμνάστριας Δεφαράνα Δωριάνα. Η Ζούμπα είναι ένας χορός για όλες τις ηλικίες. Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς. Είναι διασκέδαση σε συνδυασμό  με τη γυμναστική, είναι ο τρόπος να χορεύεις ακόμη και αν δεν ξέρεις χορό.
Ακολούθησαν τα προγράμματα των τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης. Οι εκπαιδευτικοί Νεφέλη Δερδελάκου - Δασκάλα και η Θεοδοσία Κουρκουβάτη - Νηπιαγωγός, μαζί με τα παιδιά, ηλικίας από 3,5 έως 11 χρονών, παρουσίασαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα.
Οι δασκάλες των Τμημάτων οι οποίες μίλησαν για το έργο τους, τους στόχους που είχαν θέσει μέσα στη χρονιά αλλά και  κυρίως για την ευχάριστη και εποικοδομητική συνεργασία τους με τα παιδιά. Στη συνέχεια, συνοπτικά, τα Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης συμπλήρωσαν φέτος δεύτερη συνεχή χρονιά επιτυχούς λειτουργίας. Στόχος τους είναι να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με ένα πλήθος ερεθισμάτων ώστε να μπορέσει το κάθε παιδί από μικρή ηλικία να ανακαλύψει την κλίση του. Ταυτόχρονα, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα, συνδυάζοντας τη μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη ψυχαγωγία. Στα Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης τα παιδιά συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, έρχονται σε επαφή με την παιδική λογοτεχνία, κάνουν πειράματα φυσικής, παίρνουν γνώσεις αστρονομίας, γεωγραφίας και ιστορίας τις οποίες αφομοιώνουν με έναν βιωματικό τρόπο, παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφίζουν και κάνουν κατασκευές. Μέσα από όλα αυτά, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να προτείνουν και τα ίδια ιδέες και απελευθερώνονται.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά ηλικίας 3,5 - 4 χρονών τα οποία χόρεψαν και τραγούδησαν δυο παιδικά καλοκαιρινά τραγούδια. Στη συνέχεια, το τμήμα Προνηπίων και Νηπίων παρουσίασε μια δραματοποίηση με θέμα τις διακοπές στην παραλία. Το Τμήμα των παιδιών Δημοτικού ανέβασε το σύντομο θεατρικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι "Το Νησί των Συναισθημάτων". Τέλος, τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου χαροποίησαν ιδιαίτερα τα παιδιά μοιράζοντάς τους δώρα και γλυκίσματα.
 Οι δασκάλες των Τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης καθώς και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος είναι πολύ χαρούμενοι από τη μαζική συμμετοχή των παιδιών, από την πρόοδο τους και από την επιτυχή έκβαση της χρονιάς. Η καλοκαιρινή εκδήλωση έκλεισε με ευχάριστο τρόπο τη δουλειά των προηγούμενων μηνών δείχνοντας και στους γονείς ένα μέρος του έργου που γίνεται μέσα στην τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί υπόσχονται να συνεχίσουν τα Τμήματα από Σεπτέμβριο, με περισσότερες ιδέες και με τη ίδια καλή διάθεση, έχοντας πάντα την υποστήριξη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, του Δήμου, των γονιών και των πολιτών της Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου