Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΟΣΗ "ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΠΟΚ).


Από τα ημερολόγια και τα περιοδικά που κατά καιρούς από το 1830 κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και την Κύπρο, εκείνα που είχαν και έχουν για τον ιστορικό της λογοτεχνίας μεγαλύτερη αξία είναι όσα κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή περισσότερο και να καθρεφτίσουν το χαρακτήρα και το δημιουργικό παλμό της εποχής μας (Φιλολογική Πρωτοχρονιά: Κωνσταντινούπολη 1930, Αθήνα 1943, Πελοποννήσου 1967 και Κρήτης 1968).
Για φέτος ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος με τη φιλολογική επιμέλεια του ακαταπόνητου Προέδρου μας, Ηρακλή Ζαχαριάδη, με το νεωτεριστικό πνεύμα του και με την προσπάθειά του να βοηθήσει τα νέα ταλέντα, καθιστώντας τον Ε.Π.Ο.Κ. Κέντρο Φιλολογικής ζωής και Πνευματικής Πρωτοπορίας, αποφάσισαν να εκδώσουν για πρώτη φορά την «Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά».
Η έκδοση αυτή αποσκοπεί στο να προβάλει μέσα από τις σελίδες της, όχι μόνο παλιές αλλά και νέες κατακτήσεις της νεοελληνικής λογοτεχνίας και τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, κόμικς), μια έκδοση αντάξια της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και των λογοτεχνικών διαγωνισμών μας. Μέσα από αυτήν θα περάσουν όλοι όσοι έλαβαν μέρος σε όλους τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του ΕΠΟΚ αλλά και οι ζωγράφοι και φωτογράφοι που έλαβαν μέρος στις εκθέσεις μας.
Καθορίσαμε, μαζί με όλους τους Ελλαδίτες και Κύπριους ενδιαφερομένους λογοτέχνες, για την έκδοση της Κυπριακής Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς να συνεισφέρουμε 30 ευρώ ο καθένας που ενδιαφέρεται να συμπεριληφθούν 1 έως 3 κείμενά του μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό του με ανταποδοτικό χαρακτήρα:
1.       Να λάβετε εντελώς δωρεάν την επετειακή Α΄ έκδοση στην οποία εκτός από το έργο θα συμπεριλαμβάνεται και η συνοπτική βιογραφία σας.
2.       Θα σας παρέχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε πρόσθετα αντίτυπα σε «τιμή κόστους», ούτως ώστε να τα χαρίσετε σε δικούς σας ανθρώπους (η τιμή θα ανακοινωθεί μετά την έκδοση).
ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΡΩΤΑ
Τα στοιχεία επικοινωνίας μου είναι στη διάθεσή σας (τηλ.: 6937554184 ή στο e-mailkypriakosellinismos@yahoo.gr)

Σημείωση:
1.          Ουδείς από τον Ε.Π.Ο.Κ. θα αμειφθεί για την εργασία του
2.          Όσα χρήματα περισσέψουν θα αποδοθούν ως δωρεά – προσφορά στο παιδί του Ισαάκ Ισαάκ εκ μέρος των Ελλήνων και Κυπρίων Λογοτεχνών


Από την προσωρινή επιτροπή έκδοσης της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου