Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Εκδρομή στην Καστοριά οργανώνει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου.



ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σάββατο – Κυριακή 7 & 8 Νοεμβρίου 2015

ΝΥΜΦΑΙΟ - ΑΡΚΤΡΟΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

2 ΗΜΕΡΕΣ

1η ΜΕΡΑ –ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ-ΕΛΑΣΣΩΝΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Στις  07.00 αναχώρηση από τη Κεντρική πλατεία, στάση στην Ελάσσονα για καφέ και συνεχίζοντας για Σαραντάπορο, εδώ θα επισκεφτούμε το μουσείο [Μάχη
Σαρανταπόρου],και στην συνέχεια θα καταλήξουμε στο πανέμορφο Νυμφαίο
και στο περιβαντολογικό  κέντρο προστασίας καφέ αρκούδας [Αρκτούρος].
Το Νυμφαίο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός αποτελεί πανελλήνιο
πρότυπο  ανάπτυξης  με ήπιο τουρισμό και προστασίας περιβάλλοντος. Από το χωριό θα πάμε πεζοί  στο περιβαντολογικό  κέντρο [Αρκτούρος] μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται οι αρκούδες, μια εμπειρία μοναδική. Οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, και τότε απαγορεύονται οι επισκέψεις. Γεύμα και νωρίς το απόγευμα και δια μέσου Κλεισούρας άφιξη στην Καστοριά.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, το βράδυ βόλτα στην όμορφη πόλη της Καστοριάς, διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΒΟΛΟΣ
Πρωινό , και η λίμνη τα παλιά αρχοντικά και οι 60 Βυζαντινές εκκλησίες φτιάχνουν εξαιρετικά ατμοσφαιρικό σκηνικό. Κάνοντας  το γύρο της λίμνης με το πούλμαν φτάνουμε στην περίφημη Μονή Μαυριώτισσα και τη Σπηλιά του Δράκου (προαιρετικά). Αφήνουμε την Καστοριά, η σημερινή μας διαδρομή  θα μας φέρει σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες. Η μικρή και μεγάλη Πρέσπα είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας, και πρώην Γιουγκοσλαβία. Εδώ θα επισκεφτούμε το τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις  όχθες της μεγάλης Πρέσπας  πριν τ’ Αλβανικά σύνορα, τους ψαράδες, στο κέντρο της  μικρής Πρέσπας βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, εδώ θα δούμε την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου.
Στην  συνέχεια θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη της Φλώρινας, γεύμα, και νωρίς το απόγευμα  αναχώρηση για την πόλη μας δια μέσου Ελασσώνας φθάνοντας αργά το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 55€ (προκαταβολή με τη δήλωση συμμετοχή 25€)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
·     Μεταφορά με πολυτελή  πούλμαν του γραφείου μας
·     1 Διαν/ση στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΟ 3* superior στην πόλη της Καστοριάς
·    1 πρωινό σε πλούσιο μπουφέ,
·    Αρχηγό - συνοδό του τουριστικού γραφείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου