Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου για την αφιερωματική εκδήλωση στον ποιητή και στιχουργό Αργύρη Χατζηνάκη.



Τα λόγια φαντάζουν φτωχά κι αδύναμα να περιγράψουν την ένταση και τον παλμό των συναισθημάτων που πλημμύρισαν το ``Δράγνειο`` Αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου, το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 2015, στην αφιερωματική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ για τον ποιητή – στιχουργό Αργύρη Χατζηνάκη.
Αρχικά φάνηκε μικρός ο ορατός – τρισδιάστατος χώρος του Αμφιθεάτρου, για το πλήθος του κόσμου που τον κατέκλυσε, αλλά οι ψυχές των ανθρώπων – σαν έτοιμες από καιρό – αγνές και απροκατάληπτες κάθισαν τόσο κοντά η μία δίπλα στην άλλη, που όλες βρήκαν θέση και χώρεσαν. Βρήκαν θέση σε μια άλλη ανώτερη πνευματική διάσταση και σε μια ανεπανάληπτη παράσταση καρδιάς που θα ήταν, κατά κοινή ομολογία και απαίτηση, ευχής έργο να επαναληφθεί κάποτε, για να βαφτιστούν στο μυστήριό της και άλλοι ``πιστοί`` που ατύχησαν να μην παραστούν.
Ήταν μια παράσταση καρδιάς με σεναριογράφο την ψυχή, με σκηνοθέτη την αγάπη και ερμηνευτή το συναίσθημα των καλλιτεχνών. Δεν υπήρξαν κομπάρσοι και δεύτεροι ρόλοι και έμεινε στην άκρη η υποκριτική, γιατί όλοι ήταν πρωταγωνιστές της ``αλήθειας`` τους και γι’ αυτό άπειρες φορές οι καλλιτέχνες έγιναν ακροατές και θεατές ενός φανταστικού κοινού που αποθέωνε το ταλέντο και το θρόισμα της αύρας τους.
Στο ραντεβού αυτό, κοινό και καλλιτέχνες δεν ντύσανε φανταχτερά τον εαυτό τους, αντίθετα φορέσανε τα καθημερινά, καθαρά και μυρωδάτα ρούχα της ψυχής τους και μέσα στη τόση απλότητά τους ήταν εντυπωσιακοί και υπέροχοι.
Ο Αργύρης Χατζηνάκης με λόγο ψυχής – λόγω ψυχής οδήγησε, στη νυχτερινή αυτή διαδρομή, το τρένο της ζωής μας σε νοσταλγικές ράγες και σε σταθμούς μελωδικούς τις μνήμες και τις προσδοκίες μας και στο τέλος συγκινημένος και ο ίδιος, από το συναίσθημα των καλλιτεχνών και του κόσμου, είπε μεταξύ των άλλων: «…. στο εξής θα λέω γεννήθηκα πρώτη φορά μικρός στην Ικαρία και ξαναγεννήθηκα με άσπρα γένια πια, στο ‘’Δράγνειο’’ Αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου στις 9 Νοέμβρη 2015.»
Με τη ψυχή μας σε πελάγη ευφορίας από τη βραδιά αυτή, που είχε τίτλο: «Υπάρχει λόγος …. Με μουσική», αν σήμερα διοργανώναμε παρόμοια εκδήλωση θα βάζαμε τίτλο: «Ευτυχώς υπάρχει ακόμα Χώρος …. για τη ψυχή μας» και θα γράφαμε μότο: «Της ψυχής το εμβαδόν δεν θέλει άδεια, με σφραγίδες στρογγυλές σε χάρτινα φιρμάνια και ``μελανές`` υπογραφές για να μπορεί να μεγαλώσει – Μια αγκαλιά, μια φωνή, δυό λόγια θέλει από καρδιάς και το ταβάνι της ζωής μας, θα το δείτε! θα ψηλώσει! ».
Την εκδήλωση ανάμεσα στο υπέροχο κοινό, τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας, Κα Γιούλη Μποντού, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, η οποία έκανε ένα χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, Κος Τζάερλη Κών/νος, ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου, Κος Κελλάρης Κων/νος, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Κος Δράγνης Γεώργιος και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. Αναγνώστηκε χαιρετισμός του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), Κου Κώστα Καρούσου και του Προέδρου της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών της Ε.Ε.Λ. Κου Αλέκου Πούλου.
Η μνήμη μας για πολύ καιρό θα ψιχαλίζει έγχρωμες εικόνες της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς και αυτό το οφείλουμε στην αγάπη του κόσμου και των ευγενώς συμμετεχόντων δημιουργών και καλλιτεχνών στο πρόσωπο του τιμώμενου Αργύρη Χατζηνάκη.
Συνήθως λένε: «Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», βλέποντας όμως στο κοινό υγρά-πορφυρά μάτια, τρέμουλο στα χείλη και νεοσσούς σταλακτίτες στα βλέμματα, επιτρέψτε και σ’ εμάς να πούμε: «Μία λέξη, μία νότα, μία φωνή και η ψυχή μας, ίσον χίλιες εικόνες».
Θερμά ευχαριστούμε τους ευγενώς προσφερθέντες καλλιτέχνες, Αιμονιώτη Βασίλη, Αλεξίου Νίκο, Αποστολόπουλο Γιώργο, Αποστολοπούλου Κατερίνα, Βαγενά Θέμη, Γκαλογιάννη Δημήτρη, Ζαράρη Άννα, Ζητούδη Αγγελική, Ζώτη Βλάση ( ο οποίος είχε και την εξαιρετική ευθύνη για την ροή και παρουσίαση του προγράμματος), Θεοχαράκη Στάθη, Κατεργάρη Θανάση, Κόκκινο Πάνο, Κόκκινο Τζίνο, Κόκκινο Τόλη (είχε τον καθοριστικό ρόλο για την υποστήριξη όλου του καλλιτεχνικού προγράμματος), Κούτρια Ταξιάρχη,  Μίλτο Μιλτιάδη, Μουσικό Σύνολο «ΙΑΜΒΟΣ» με τους (Γράβο Κωνσταντίνο, Μαζέρα-Μάμαλη Σέβη, Χαντή Ζαφειρούλα), Μουτζούρη Στέλιο, Μωραϊτίδη Θάνο, Νικολέση Μπέττυ, Πάγκαλο Γιώργο & Αΐντα, Πετρίδη Βαλασία, Πλατανιά Αλεξάνδρα, Πλατανιά Εμμανουέλα, Πολίτη Γιάννη, Σταυράκη Χαρά, Ταβλάτο Γιώργο, Τζαλαβρέτα Ζωή, Τζουμερκιώτη Τάκη (με πρωτοβουλία και προσφορά ανεκτίμητη στην όλη διαδικασία της εκδήλωσης), Τόλια Εύη, καθώς και τον έχοντα την ευθύνη της άψογης ηχοληψίας Γιώργο Ζαγόρη.

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου