Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το νέο βιβλίο της Φιλομήλας Λαπατά παρουσιάζεται στο Βόλο.



Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 ο Σύλλογος των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ''Άγιος Ιωσήφ'' και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσιάζουν  στον  Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη στις 19.00 το νέο βιβλίο της Φιλομήλας Λαπατά ''Η Επιστροφή'' ( Οι κόρες της Ελλάδας 1 ).  Η γνωστή Συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της .
Η Φιλομήλα Λαπατά στο νέο της αυτό μυθιστόρημα σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας  του 1800 με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σε μια ρεαλιστική και συναρπαστική πλοκή, θίγοντας θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και υπαρξιακής αναζήτησης. Ανασυνθέτει με έναν δικό της τρόπο την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις  σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων  και τη λύτρωση.
Βαθιές πληγές και ανοιχτοί λογαριασμοί προκαλούνται από μια θυσία  η οποία κατέληξε σε έναν απαγορευμένο έρωτα, που σημάδεψε τη ζωή μιας αρχοντικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των προεπαναστατικών χρόνων στην Αθήνα. Ατμοσφαιρικές καταστάσεις μυστήρια και γρίφοι της ανθρώπινης ύπαρξης κυριαρχούν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου η παρουσία του άντρα βαραίνει ασφυκτικά. Εκδίκηση, συγχώρηση και λύτρωση γεννούν έντονα συναισθήματα στους ήρωες αυτής της κοινωνικής τοιχογραφίας. Ως προϊόν ιστορικής έρευνας καταγράφεται μια λεπτομερέστατη περιγραφή της καθημερινής αθηναϊκής ζωής, με ανάλυση χαρακτήρων και επιμέρους ιστορίες που δένουν με την κεντρική  ιστορία και πλουτίζουν την πλοκή. Έρωτες, πόλεμοι, πολιτική, σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων, οθωμανική εξουσία συνθέτουν τον μύθο του  αφηγήματος.
Μία γυναίκα κόρη οικογένειας επιφανών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, μια ελληνίδα με προφίλ για μενταγιόν, η οποία δεν αγαπήθηκε όσο της άξιζε στην πατρίδα της, έπειτα από αναγκαστική εικοσαετή απομάκρυνση, επιστρέφει στην Αθήνα  για να διεκδικήσει πίσω τον εαυτό της για να διεκδικήσει  όσα της στέρησαν, για να μπορέσει να ζήσει….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου