Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ (29-11-16).



― "Ο πατέρας μου έλεγε ότι υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που δίνουν και αυτοί που παίρνουν. Αυτοί που παίρνουν τρώνε καλύτερα, αλλά αυτοί που δίνουν κοιμούνται καλύτερα". (Marlo Thomas, Αμερικανίδα ηθοποιός & φεμινίστρια).
― "Όσο πιο υψηλό το επίπεδο αυτοεκτίμησης, τόσο πιο πιθανό είναι να συμπεριφέρεται κανείς προς τους άλλους με σεβασμό, καλοσύνη και γενναιοδωρία". (Nathaniel Branden, 1930 -2014, Αμερικανός συγγραφέας).
― "Και εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα". (Μητέρα Τερέζα, 1910-1997, Καθολική καλόγρια, φιλάνθρωπος και Αγία).
― "Και το παραμικρό καλό, που κάνουμε, θα μας ανταποδοθεί πολλαπλάσια". (Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας).
― "Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με". (κατά Ματθαίον).
Είναι μερικά από τις χιλιάδες των αποφθεγμάτων, λαϊκών ρήσεων, αρχαίων ρητών και θρησκευτικών προτροπών, που πολλά ενώ χάνονται στα βάθη των αιώνων, έχουν κοινό παρανομαστή την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη. Πάντα υπήρχαν φτωχοί, αδύναμοι και άτυχοι στην ζωή και πολλές φορές η ιδιωτική και η συλλογική πρωτοβουλία αναλάμβανε να καλύψει μέρος της όποιας κρατικής πρόνοιας.        
Έτσι λοιπόν εμείς, με συνθήματά μας, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και με την σχεδόν καθολική συμμετοχή των τοπικών συλλόγων, την φιλανθρωπική διάθεση και προσφορά καταστημάτων και τοπικής κοινωνίας και την αφιλοκερδή και ενθουσιώδη συμμετοχή, όλων όσων τοπικών καλλιτεχνών μπορούσαν να παραβρεθούν, πραγματοποιήσαμε, το βράδυ της Τρίτης 29-11-16, μια ακόμη βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας. Βραδιά που οργανώνεται ετησίως και η οποία μακάρι να μην χρειάζονταν αλλά ΄΄δυστυχώς΄΄, για ευνόητους λόγους, τείνει να γίνει καθεστώς.

 Καταλαβαίνουμε πολύ καλά όλοι μας ότι σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία είναι προϋπόθεση επιβίωσης για αρκετούς από εμάς. Στόχος μας λοιπόν ήταν η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για όλες τις οικογένειες της περιοχής μας που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, δίνοντάς τους έστω μια μικρή προσωρινή ανακούφιση. Στόχος ο οποίος επετεύχθη και μάλιστα σε πολύ καλό βαθμό.  

Θερμές ευχαριστίες απευθύνθηκαν στην κινητήρια δύναμη της εκδήλωσης, δηλαδή σε  όσους παρευρέθηκαν αλλά και σε όσους πέρασαν και άφησαν την προσφορά τους, στα καταστήματα της πόλης μας που άλλα πρόσφεραν τα προϊόντα τους σε τιμές κόστους αλλά και άλλα αφιλοκερδώς, καθώς επίσης στην δνση της ταβέρνας ο ΄΄ΔΑΙΔΑΛΟΣ΄΄ για την παραχώρηση, για μία ακόμη χρονιά, της αίθουσας και για τις ειδικά χαμηλές τιμές των επιπλέον προσφερόμενων ειδών. Επίσης ευχαριστίες δόθηκαν στους κυρίους Λασκαρίδη Μίλτο του συλλόγου Αλμυρού ΄΄Αλατοστράτα΄΄και Πάγκαλο Γιώργο για την ευγενική παραχώρηση του ηχητικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού απαιτήθηκε, καθώς και στα ΜΜΕ της περιοχής μας για την ένθερμη διαφήμιση, με κάθε τρόπο, της εκδήλωσης.

Οι καλλιτέχνες που επένδυσαν μουσικά αυτή την υπέροχη βραδιά στας, ﷽﷽﷽﷽ Θανάσης, τος Γιώργος,ΠΟΙ"ΟΥήταν οι :
Ακρίβος Ιωάννης,  Αποστολόπουλος Γιώργος, Δράγνης Στέλιος, Καραδήμας Δημήτρης, Κόκκινος Τζίνο, Κόκκινος Τόλης, Κοντοβάς Ιωάννης, Μπάγκος Βαλάντης, Μουτζούρης Στέλιος, Πάγκαλος Γιώργος, Πάγκαλου Qorri Aida, Πάγκαλου Ιωάννα, Πάτρας Γιάννης, Σταυράκη Χαρά και Βάγια Μαλαματλή με την παιδική – εφηβική χορωδία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, Τζάερλης Φάνης, Τζουμερκιώτης Δημήτρης και Χαλκιάς Τάσος.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία επίδειξη αυτοάμυνας, από το τμήμα πολεμικών τεχνών του Συλλόγου ΄΄Εναλλακτική Δράση΄΄, ακολούθησαν οι μουσικοί  Σταυράκη Χαρά και Βάγια Μαλαματλή, με την παιδική – εφηβική χορωδία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και το υπόλοιπο της βραδιάς ανέλαβαν οι προαναφερθέντες υπέροχοι μουσικοί και τραγουδιστές μας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι Τόλης Κόκκινος και Γιώργος Πάγκαλος, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Εύη Τόλια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και από πλευράς του Δήμου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κώστας Τζάερλης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κιργιέρης, καθώς επίσης και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. Ευχετήριο και συγχαρητήριο μήνυμα, καθώς και προϊόντα,  απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Επίσης ευχετήριο μήνυμα απέστειλε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γιούλη Μποντού – Τοκαλή, γιατί δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω αδιαθεσίας.  

Οι διοργανωτές Σύλλογοι.
 1.  Αθλητικός Όμιλος «Πύρασος».
 2.  Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου.
 3.  Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Δημητριάδα».
 4.  Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος».
 5.  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Ευγένειου» 1ου Δημοτικού Σχολείου.
 6.  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου.
 7.  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου.
 8.  Σύλλογος Γυναικών.
 9. Σύλλογος «Εναλλακτική Δράση».
10. Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων.
11. Σύλλογος Κυνηγών Βόλου και Νέας Αγχιάλου.
12. Σύλλογος Οξυωτών.
13. Φιλοπρόοδος Σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου