Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΣΚΑΡΗ Π. ΖΑΡΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ Γ. ΚΟΥΤΡΟΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.





Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, 12-13 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας Βόλου, οι συγγραφείς Λάσκαρης Π. Ζαράρης και Ιωάννα Γ. Κουτρολού θα πραγματοποιήσουν κοινή ομιλία και βιωματική παρουσίαση, σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου με βασικό άξονα τα δύο τους βιβλία: «Το νησί και το αθάνατο νερό» - Ήρα Εκδοτική και «Ο Ωκεανούλης» - Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Μέσω των βιωματικών δραστηριοτήτων και του θεατρικού διαλόγου, θα συζητήσουν με μαθητές κι εκπαιδευτικούς τα θέματα που πραγματεύονται τα δύο βιβλία με στόχο τον προβληματισμό και την ανάπτυξη διαλόγου μαζί με τους μαθητές. Έτσι λοιπόν θα αναλυθεί η κατακτητική τάση του ανθρώπου στη φύση, πώς συντελείται σήμερα, αλλά και οι δυσκολίες του δρόμου τής αυτογνωσίας, που μας οδηγεί σταδιακά στην προσωπική ελευθερία. Επίσης, θα αναζητηθούν οι επιθυμητές στάσεις που εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αυτογνωσίας, ως μορφές του υπαρκτού ανθρωπισμού.

Τέλος, στις βιωματικές δραστηριότητες συμπεριλαμβάνεται θεατρικός διάλογος μεταξύ των ηρώων των δύο βιβλίων, ώστε μέσω της ομαδοποίησης να γίνουν αντιληπτές οι παραπάνω έννοιες και άλλες συμμετοχικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου