Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.



Η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων – ‘ΑΘΕΜΙΤΟΣ’ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση ‘Νυφικά και φονικά’, στο θέατρο της Νέας Αγχιάλου, την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 8 μ.μ.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αφού η θεματική της παραγωγής είναι γυναικεία.
Το πρώτο μέρος αποτελείται από τις ιστορίες γυναικών της μεταπολεμικής (και μεταπολιτευτικής) Ελλάδας, με αποτυχημένους γάμους, ρημαγμένα όνειρα ή μίζερες ζωές.
Στο δεύτερο μέρος γυναίκες – φόνισσες μας διηγούνται χωρίς περιστροφές και εν συντομία, τα αίτια και τον τρόπο του φόνου που μόλις διέπραξαν.
Και ποιά δηλαδή δεν σκέφτηκε ποτέ, ότι χαραμίστηκε η ζωή της;
Ποιανού δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό να κάνει φόνο;
Γυναίκες τρελλές – φόνισσες : η μια δηλητηριάζει τις φίλες της επειδή αργούσαν να αποχωρήσουν απ’ τη βεγγέρα, η άλλη σφάζει τον ταχυδρόμο επειδή δεν της έφερνε γράμματα που περίμενε, σκοτώνει στο ξύλο το παιδί της επειδή δεν έτρωγε γλυκάδια, επειδή το αφεντικό της ζήτησε επτά φορές να δακτυλογραφήσει μιά επιστολή, ‘πατάει’ τον τροχονόμο επειδή δεν συμφωνούσε με την κλήση, πνίγει την υπηρέτρια επειδή μιλούσε διαρκώς, μαχαιρώνει το ‘κολλητήρι’ στον συνωστισμό του λεωφορείου…
‘δικαιολογημένη αγανάκτηση’ πάντως…
          Ήταν τόσο αναίτιοι και παρανοϊκοί οι φόνοι που μας ανακοινώνουν θεατρικά; ή το πρώτο μέρος με την ζωή των γυναικών, την γεμάτη ψυχαναγκασμούς (καλή θυγατέρα, καλή σύζυγος, δούλα και κυρά) οδηγεί κάποιες σε ‘επόμενες λογικά’ παράφορες πράξεις;
                Το μεγαλύτερο μέρος του 52 % του ανθρώπινου γένους, παραμένει εγκλωβισμένο σε προκαταλήψεις, σε ασφυκτικά καθήκοντα, σε καταπιεστικά νομικά κι άγραφα πλαίσια. Ο αγώνας για την απελευθέρωση από τα λογής δεσμά του γυναικείου φύλου, είναι ουσιαστικά επιδίωξη της ολοκλήρωσης του είδους. Διαφορετικά τι θ’ άξιζε ένας κόσμος ανδρών, χωρίς τη γυναίκα;
Οι γυναίκες τιμώνται κι ευθύνονται, όσο κι οι άντρες για αυτό!
Η παράσταση ακροβατεί μεταξύ και μελοδραματισμού και υπερτονισμένου μαύρου χιούμορ, με τις 9 μούσες, νύμφες και Ιουδήθ, σε έντονες εναλλαγές και γρήγορο ρυθμό που λειτουργεί ως βιντεοκλίπ, προσπαθώντας είτε να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή, είτε να δημιουργήσει έναν καμβά εξπρεσιονιστικού πίνακα –σαν τη σύγχρονη ζωή- που να μείνει στο υποσυνείδητό του.
Συντελεστές: (ηθοποιοί)
(Α΄ μέρος) Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Μαρία Καρατζά, Αγγελικούλα (Αναστασία) Σταμοπούλου.
(Β΄ μέρος) Όλγα Γεωργοπούλου, Ξενία Κουτσιμάνη, Μαρίε Μάρκου, Χριστίνα Κατσαρού, Χαρά Γαλλέα, Μαρία Κοκκαλάρα.
Σκηνοθεσία – μουσική: Αλέξανδρος Κοσμάς
Χορογραφίες – κίνηση: Ζάννα Γαλλιού
Βοηθοί: Μίλτος Φωτεινάκης, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Βαγγέλης Κουκουγιάννης.
Διάρκεια παράστασης 70΄.
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου